Over - ROOT2 - Voedingsadvies op maat met persoonlijke begeleiding
16264
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16264,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive
Lessen

Over ROOT2

Hi, ik ben Folkert van der Vegt, oprichter van ROOT2.

 

ROOT2 is ontstaan door mijn eindeloze interesse in voeding en sport. Mijn hele leven ben ik al bezig geweest met sport. Of ik het nu zelf speelde in de vorm van voetbal of cricket of dat ik het volgde via de televisie of radio. Sport was en is bij ons het gesprek van de dag en speelde een belangrijke rol in de opvoeding van mijn familie.

Waar ik vroeger vooral teamsporten beoefende ben ik me na mijn studententijd vooral gaan richten op duursporten en fitness. Inmiddels heb ik 3 marathons gelopen ben ik vaak in de sportschool te vinden en staat een triatlon hoog op mijn lijstje om ooit een keer te volbrengen.

Omdat ik steeds meer geïnteresseerd werd in deze sporten ben ik mij ook steeds meer gaan bezighouden met voeding en het effect daarvan op het lichaam. Al snel kwam ik erachter dat voeding een belangrijke rol speelt tijdens een sportprestatie en ook tijdens je dagelijkse leven om je fit en energiek te voelen.

 

Fitheid wordt vaak gekoppeld aan sport. Ik ben er juist van overtuigd dat voeding daarin een veel belangrijkere rol speelt. De juiste voeding kan je lichaam maken of kraken.

De wereldbevolking van nu is nog nooit zo dik geweest en steeds meer mensen kampen met lichamelijke klachten. Obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziektes, te hoog cholesterol en zelfs verschillende vormen van kanker zijn grotendeels te wijten aan het slechte voedingspatroon van de Westerse wereld.

 

Sinds ik mijn ogen hiervoor geopend heb en mij steeds meer ben gaan verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid, ben ik overgestapt op een volwaardig plantaardig dieet. Geen producten van dieren meer. Geen vlees, vis en kip en ook geen eieren, melk en kaas. De schok bij mijn omgeving was groot, want hoe hou je dit vol?

 

Ik zal je zeggen dat het mij absoluut geen moeite heeft gekost. Ook zie ik dat steeds meer mensen hun ogen openen en dat de interesse in plantaardig eten groeit. Is het niet voor onze eigen gezondheid wat mensen bezighoudt, dan is het wel het dierenwelzijn of het veranderende klimaat waar we onze ogen niet meer voor kunnen sluiten.

Met mijn verschillende programma’s wil ik jou helpen naar een fit en energieker leven. In mijn programma’s wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw voorkeuren en wensen. Je hoeft dus niet volledig plantaardig of vegetarisch te eten om mijn programma’s te kunnen volgen.

Een goed voedingspatroon is er een waarbij jij je goed voelt en waarbij het niet voelt al iets wat moet.

Wil jij je fit en energiek voelen en ben jij toe aan een structurele verandering in je voedingspatroon?

 

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met me op via onderstaand formulier of kies hier het traject dat bij je past.

Folkertvdvegt

Aanmelden of Vragen.

Selecteer een geldig formulier